Om mig

Jag heter Birgitta Ulming Strand och fyller 36 i oktober. Jag är gift med Pierre och har två döttrar som heter Leija och Lykke. Vi bor i en villa i Sidsjö i Sundsvall, men kommer ursprungligen från Eskilstuna. Studierna förde mig norrut och eftersom Sundsvall är en sådan bra stad har vi aldrig haft anledning att söka oss vidare.

Jag är utbildad journalist och har sedan 2001 arbetat på Sundsvalls Tidning. Där började jag som sommarvikarie och har sedan under mina elva år hunnit med det mesta. Jag har arbetat som reporter, redigerare, nattchef, nyhetschef och redaktionschef. Den sista september 2012 slutade jag på ST för att starta eget, skriva på egen hand och ge mig in i konsultbranschen.

På fritiden sjunger jag i en sångensemble som heter Vox Viva. Jag lagar gärna mat och är en allätare när det gäller litteratur och film. Jag har aldrig varit en träningsmänniska men har alltid önskat att jag vore en. Så det, i kombination med att jag gillar utmaningar, resulterade i att jag i juni 2012 cyklade över mållinjen efter Halv-Vättern och hade då också lyckats göra en Halvklassiker.

Jag har alltid älskat att skriva. Min första tidning knåpade jag ihop hemma på rummet som tioåring. Klasskompisarna försåg jag med berättelser i kapitelform. Att börja på journalisthögskolan var som att hitta hem.

När jag senare började arbeta som ledare var det en förlängning av ett genuint intresse för människor och hur grupper fungerar. Mitt arbete har de senaste åren kretsat kring flera förändringsprocesser, både rena utvecklingsprojekt men också nedskärningar som ska hanteras. Oavsett om ett projekt består av en positiv eller negativ förändring är det människans förmåga till god kommunikation som är nyckeln till att lyckas. Det är med dessa erfarenheter som jag ger mig ut i nya sammanhang.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *